Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine edilen hakaretlerle ilgili davaları geri çekmesine ilişkin, 'Olumlu, güzel bir yaklaşım olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum' dedi.



AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de biraraya geldi. Ä°ki isim, daha sonra kamuoyuna bir açıklamada bulundu. Yıldırım, yaptığı konuÅŸmada, "BildiÄŸiniz gibi 15 Temmuz gecesi Türkiye büyük bir felaketin eÅŸiÄŸinden döndü. Silahlı darbe teÅŸebüssü milletimizin, siyasi iradeye, demokrasiye sahip çıkması, Sayın CumhurbaÅŸkanımızın ve hükümetimizin kararlılığı ve siyasi partilerimizin özellikle MHP Genel BaÅŸkanı ve Anumuhalefet Partisi Genel baÅŸkanının milli irade yanında tereddütsüz tavır almaları ve bize bu konuda her türlü desteÄŸi vermeye hazır olduklarının beyanları bu darbenin defedilmesinde çok büyük bir katkı olmuÅŸtur. Tabii medyamız da o gece çok güzel ir sınav vermiÅŸtir ve bu darbe defedilmiÅŸtir ama tehlike bitmiÅŸtir denemez. Bu yapı düşünüldüğünden çok daha derin bir yapıdır. Tamamen, bu riskin ortadan kalkması biraz zaman alacaktır. OHAL uygulamasında MHP'nin gösterdiÄŸi olumlu yaklaşım ve destekten dolayı teÅŸekkür ediyorum. OlaÄŸanüstü Hal'e dayalı olarak çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerde amaç, darbe teÅŸebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleÅŸtirilmesidir. Bu anlamda siyaset dışı giriÅŸimlerin ortadan kaldırılmasıdır. Bunlarla ilgil çıkarılan ve bundan sonra yapılmasını düşündüğümüz ile ilgili çalışmalarla ilgili Sayın Genel BaÅŸkana bilgi sundum, kendisi de bu konudaki düşüncelerini bizlerle paylaÅŸtı, dikkat edilmesi gereken hususları söyledi. Verimli ve güzel bir ziyaret oldu. Bu tür görüşmelerin gelecekte de devamının ülkemizin birliÄŸi, terörle mücadelesinin baÅŸarıya ulaÅŸması içi ve milletimizin birbiriyle kucaklaÅŸması için önemli bir fırsat oluÅŸturacağını bir kez daha gördük" ifadelerini kullandı.

"OHAL UYGULAMASI Ä°NÅžALLAH BAÅžARIYLA DEVAM EDECEK"

MHP Lideri Bahçeli ise, "Sayın BaÅŸbakanımızın siyasi parti liderleriyle görüşme için Çankaya Köşkü'ne davetinden sonra Sayın BaÅŸbakanımız, partilerimizi ziyaret etmektedir. Bugün de MHP ile görüşme imkanı ortaya çıkmıştır. Sayın BaÅŸbakanımız 15 Temmuz'dan bugüne kadar geçen süre içinde özellikle OHAL uygulamaları ve ona paralel olarak yapılmış olan Kanun Kuvvetindeki Kararnameler üzerinde görüşlerimizi almışlardır. Kendileri de bilgi vermiÅŸlerdir. Çok verimli bir görüşme olduÄŸu kanaatindeyiz. OHAL uygulaması inÅŸallah baÅŸarıyla devam edecek, Türkiye her türlü darbe tehdidinden kısa süre içerisinde kurtulacaktır. Buna inanıyor ve kendilerine baÅŸarılar diliyoruz" diye konuÅŸtu.

Ä°DAM KONUSU

Yıldırım ve Bahçeli, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Ä°dam tartışmalarına iliÅŸkin soru üzerine Yıldırım, "Bu konuları görüşmedik. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi konusunda partilerimiz, görevlendireceÄŸimiz arkadaÅŸlar marifetiyle çalışmalarını sürdürecekler. CHP, MHP, AK Parti bir arkadaÅŸ görevlendirilecek ve bunlar çalışmalarını yapıp genel baÅŸkanlara arzedecek. Bunun için zaman baÅŸlamış durumda" dedi.

Ordu içinde (FETÖ) aktif unsurların olup olmadığına iliÅŸkin soruya Yıldırım, "YaÅŸadığımız 15 gün bize ÅŸunu gösterdi. Bu yapı, darbe teÅŸebbüsüne katılanlarla sınırı deÄŸil. Daha derinlere gidiyor. Çok daha büyük bir potansiyeli içeriyor. Onun için mutlaka bu konudaki çalışmalarımızı rehavete kapılmadan devam ettirme ihtiyacı var. Bunun için biz bu KHK'ları çıkarıyor ve bununla ilgili muhtemel riskleri kontrol altına almayı hedefliyoruz"karşılığı verdi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın hakaret davalarını geri çekmesine iliÅŸkin soru üzerine Bahçeli, "Sayın CumhurbaÅŸkanımızın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili açılmış olan davaları, 15 Temmuzda Türkiye'de yaÅŸanan geliÅŸmeleri de göz önüne alarak normalleÅŸme sürecine, partiler arası dayanışmaya katkı saÄŸlayacak olumlu güzel bir yaklaşım olmuÅŸtur. Kendisine teÅŸekkür ediyorum".

Yenikapı buluÅŸmasına MHP'nin katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Bahçeli'nin,"Daha 7 gün var ona" ÅŸeklindeki ifadesi, BaÅŸbakan Yıldırım'ı güldürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.