Sosyal Medya

Güncel

Askerin 3 endiÅŸesi var! Biri PKK ile ilgili...

Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak olmasıyla ilgili olarak asker 3 kaygı taşıyor.



Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’na baÄŸlanmasını içeren ‘Güvenlik Paketi’ ile ilgili askerin özellikle 3 konuda endiÅŸesi ön plana çıkıyor. 

SÄ°YASETE AÇILIR

Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel’in kiÅŸiye özel ibaresiyle BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’na gönderdiÄŸi yazıyla ilgili Ankara kulislerine yansıyan bilgiye göre, Jandarma personelinin atama yetkisinin Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’na baÄŸlanmasıyla teÅŸkilatın siyasi etkilere açık hale gelebileceÄŸine dikkat çekiliyor. Askeri hiyerarÅŸiye göre yapılanmış Jandarma’nın, askeri teamüllerden uzak siviller tarafından atama ve sicil bakımından deÄŸerlendirilmesinin saÄŸlıklı olmayacağına iÅŸaret ediliyor.

DOÄžU’DA SIKINTI

Dikkatle deÄŸerlendirilmesi istenen bir diÄŸer nokta , Irak ve Suriye’deki IŞİD tehdidinin güvenlik sorunlarında zafiyet yaratacağı oldu. Ayrıca DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’da PKK ile mücadele eden birliklerin çoÄŸunlukla Jandarma ve Kara Kuvvetleri personeli karmasından oluÅŸtuÄŸuna vurgu yapıldı. Bundan dolayı Jandarma’nın Ä°çiÅŸleri’ne baÄŸlanması durumunda emir komutada ciddi boyutta aksaklıklar yaÅŸanabileceÄŸi belirtildi.

UZMAN PERSONEL

Özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda uzman personel sıkıntısı doÄŸabileceÄŸine de dikkat çekilirken, Jandarma’nın Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’na baÄŸlanmasıyla bir savaÅŸ halinde TSK personelinde yaklaşık 200 bin kiÅŸilik bir azalma olacağı uyarısı da yapıldı.

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.