Sosyal Medya

Coğrafyamız

Arbin Beldesi Artık Hayalet Şehir

Esed rejimine bağlı birlikler Şam'ın Arbin beldesini bombalayarak hayalet şehre çevirdi.



BaÅŸkent Åžam'ın banliyölerinden DoÄŸu Guta bölgesinde yer alan Arbin beldesi Esed güçlerine ait savaÅŸ uçakları'nın bombardımanları sonrası 'hayalet ÅŸehir' halini aldı.

Uzun bir zamandan beri savaÅŸ uçaklarının saldırılarına maruz kalan Arbin, rejim güçlerinin yoÄŸu bombardımanından dolayı hayalet kenti andırıyor. Saldırılarda yüzlerce bina enkaza dönerken beldenin alt yapısı çökmüÅŸ, yollar kullanılmaz halde.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Ebu Mazin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Esed güçlerine ait savaÅŸ uçaklarının her gün yoÄŸun bir ÅŸekilde Arbin beldesini bombalaması sonucu kentin hayaleti andırdığını" söyledi.

Hava saldırıları nedeniyle beldenin yollarının kullanılmaz hale geldiÄŸini anımsatan Mazin, "Rejimin hava saldırılarında binlerce bina enkaz yığını, binlerce evde kullanılmaz halde. SavaÅŸ uçakları her gün Arbin beldesini bombalıyor. Bombardımanda siviller hayatını kaybediyor" dedi.

Hava bombardımanında su depoları ve elektrik trafolarının da hedef alındığını ifade eden Ebu Mazin, "Esed güçleri baÅŸkent Åžam'ın DoÄŸu Guta bölgesine son günlerde hava saldırılarını arttırdı. Saldırılarda çok sayıda sivil yaÅŸamını yitirdi" diye konuÅŸtu.

Suriye Devrim Åžehitleri Veritabanı'nın (SRMD) bilgilerine göre baÅŸkent Åžam'ın banliyölerini içeren Åžam Kırsalı ilinde muhalif gösterilerin baÅŸladığı 15 Mart 2011'den bu yana en az 29 bin Suriyeli hayatını kaybetti.

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.