Sosyal Medya

Güncel

Alperenler Türkmenler için yola çıktı

İstanbul'daki Alperenler Suriye'deki Türkmenler'e yardım için yola çıktı. Aralarında doktorların da bulunduğu 70 kişi ile birlikte çok sayıda TIR, İstanbul'dan Suriye'ye doğru yola çıktı.



Alperen Ocakları, Suriye'deki Türkmenler için adeta seferber oldu. Ä°stanbul'dan aralarında doktorların da bulunduÄŸu 70 kiÅŸi ile birlikte içinde insani malzemelerin bulunduÄŸu çok sayıda TIR, Suriye'ye doÄŸru yola çıktı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ãœmraniye Tepeüstü'nde bir araya gelen Alperenler, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Alperen Ocakları Gene BaÅŸkan Yardımcısı ve Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı KürÅŸat Mican, "Bugün Rusya, hiçbir hakkı yokken adeta soydaÅŸlarımızın, din kardeÅŸlerimizin kendi vatanlarını, öz topraklarını, ata diyarını gasp etmek istiyor. Orada açık bir ÅŸekilde soykırım uyguluyor, katliam yapıyor. Bütün dünya hala buna sessiz kalıyor. Rusya'nın buna ne hakkı var. Oradaki köylüleri, masumları, hali ile kendi ata toprağı, savaÅŸmak durumunda. IŞİD deÄŸil ki bunlar. Sen gidip Türkmen köylerini bombalayasın. Böyle bir hakkı var mı Rusya'nın. Yok. Bu açıkça katliamdır. Bombalar yağıyor. Ve bütün dünya buna sessiz kalıyor. Bütün dünyanın, bu konudaki Türkmen kardeÅŸlerimizin öz topraklarına, oradaki ailesine sahip çıkma direniÅŸine, mücadelesine destek vermesini istiyoruz. Biz Allah'ın izni ile bu direniÅŸi baÅŸlattık. Allah razı olsun devletimizden sınır ihlali yapıldı, devletimiz gereÄŸini yaptı. Dik durdu Ruslar'ın uçağını düşürdü" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Gönderilen yardımlarla ilgili de bilgi veren Mican, "Åžuana kadar 7-8 TIR'ımız gitti. Åžimdi araçlarımızın bagajları da dolu. Burada kışlık giyecekler, yaÄŸmurluklar, battaniyeler, çadırlar.. Malumunuz sınırda insanlar, oradaki köylüler sınıra akın etmiÅŸ durumda. Hali ile çok zor durumdalar. Oradaki arkadaÅŸlarımızın yüzde 20'si zatürre hastalığına yakalanmış. Tıbbi malzeme sıkıntısı varmış. Elhamdülillah arkadaÅŸlarımız yardım etti, tıbbi malzeme götürüyoruz. Bunun yanında ÅŸuan da o arkadaÅŸlarımız yanımızda yok, 70 kiÅŸilik bir heyetimiz var. O heyetin içerisinde doktorlar da var. Oraya gidip kardeÅŸlerimizi tedavi edecekler Allah nasip ederse. Bu ÅŸekilde bir yardım götürüyoruz. Åžunu da bilmek lazım ki biz insani yardım gönüllüleriyiz" diye konuÅŸtu. Alperenler daha sonra otobüslere binerek Suriye'ye doÄŸru yola çıktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.