Sosyal Medya

Dünya

Alman itfaiyeci, mülteci yurdunu kundakladı

Almanya'nın Salzhemmendorf isimli köyünde mülteci yurdunu kundaklamakla suçlananlardan birinin itfaiyeci olduğu ortaya çıktı.



Almanya'nın AÅŸağı Saksonya Eyaletindeki Salzhemmendorf'ta bulunan bir mülteci evine molotof kokteyli atarak yakan üç kiÅŸiden birinin 24 yaşında bir itfaiye eri olduÄŸu ortaya çıktı. Belde BaÅŸkanı Claus Pommerening tarafından, bu kiÅŸinin yakındaki Hameln isimli köyde bulunan gönüllü itfaiye ekibinden olduÄŸu açıklandı.

Açıklamada evin kundaklanmasından sonra bu kiÅŸinin yangın mahalline gelen itfaiye ekibinde yeraldığı ve yangın söndürme çalışmasına katıldığı bildirildi. Derhal görevinden alınan zanlı kiÅŸinin yaklaşık 5 yıl önce bir suç iÅŸleyerek dikkatleri çektiÄŸi kaydedildi. Bir çöp konteynırını ateÅŸe veren bu kiÅŸi, iki yıl önce tekrar gönüllü itfaiyeye baÅŸvurarak, kendisine ikinci bir fırsat verilmesini istemiÅŸ.

Pommerening, televizyon kanalı NDR'e verdiÄŸi demeçte, beÅŸ dakika önce kundakladığı evi nasıl oluyor da söndürmeye gidiyor, bunu bir türlü anlayamadığını söyledi. Belde BaÅŸkanı zanlı kiÅŸinin ırkçı olduÄŸuna dair de hiçbir ipucu ya da delil bulunmadığını belirtti.

Ancak Hannover BaÅŸsavcılığı tarafından, kundaklama eylemini yaptığı diÄŸer bir kiÅŸi ile birlikte itfaiye erinin neonazilerin arasında bulunduÄŸu ve daha önce de adam yaralamak ve Hitler selamı vermek gibi suçlar iÅŸlediÄŸi bildirildi.

Salzhemmendorf'taki mülteci evini yakan 30 yaşındaki bir erkekle 23 yaşındaki diÄŸer suç ortakları ve 24 yaşındaki itfaiye eri, geçen hafta Cuma günü polis tarafından gözaltına alındı. Mülteci yurdu bu kiÅŸiler tarafından PerÅŸembe akÅŸamı kundaklanmıştı. Mülteci yurdunda saldırının yapıldığı sırada Irak, Pakistan, Suriye, FildiÅŸi Sahilleri ve Zimbabve'den yaklaşık 30 mülteci kalıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.