Sosyal Medya

Dünya

Alman istihbaratı: Malezya uçağını Rus yanlıları düşürdü

Alman haber alma servisi BND, Ukrayna'dan düşürülen Malezya yolcu uçağını Rus yanlısı ayrılıkçıların vurduğunu bildirdi, ayrılıkçılar suçlamayı kabul etmedi.



Alman dış istihbarat servisi BND, Ukrayna'da düÅŸen MH17 model Malezya yolcu uçağının, Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından düÅŸürüldüÄŸünü belgelerle ortaya koydu. Haftalık 'Spiegel' dergisinin haberine göre BND BaÅŸkanı Gerhard Schindler, 8 Ekim'de Federal Alman Parlamentosu Kontrol heyetine uydu kayıtları ve baÅŸka resimlerden oluÅŸan belgeleri sunarak, Rus yanlısı ayrılıkçıların Malezya yolcu uçağını vurduÄŸunu bildirdi.

Schindler'in ortaya koyduÄŸu belgelere göre, doÄŸu Ukrayna'daki ayrılıkçılar bir askeri üsten ele geçirdikleri Rus model Buk hava savunma roket sistemini kullanarak yolcu uçağını 17 Temmuz'da düÅŸürdüler.

Toplam 298 yolcunun hayatını kaybettiÄŸi uçağın Rus ayrılıkçılar tarafından düÅŸürülmüÅŸ olabileceÄŸi o günlerde de tartışılıyordu. O günden beri Rus ve Ukrayna hükümetleri uçağın düÅŸürülmesinden karşılıklı olarak birbirlerini sorumlu tutuyorlar.

Hollandalı bir heyet tarafından incelenen yolcu uçağının birçok yerinin delik deÅŸik olduÄŸu belirlendi. Kimin vurmuÅŸ olabileceÄŸi konusunda Hollandalılardan bir bilgi çıkmadı. BND'ye göre Rusların iddia ettiÄŸi gibi Ukraynalı askerler yolcu uçağına ateÅŸ açmadı ve uçağın yakınlarında Ukraynalı bir bombardıman uçağı da uçmadı.

Spiegel'in haberinde BND ÅŸefinin verdiÄŸi bilgiye dayanarak Rus yanlısı ayrılıkçıların yolcu uçağını vurduÄŸu tekrarlandı. Malezya yolcu uçağı düÅŸtüÄŸünde ölen yolcular arasında 4 de Alman bulunuyordu.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.