Sosyal Medya

Makale

Ah şu aydınlar!

Aydınlar bildirisi neydi, hatırlayın.

Türkiye, 1 Kasım seçimlerinin ardından birtakım aydın diye tanımlanan, akademisyen kadrosundan birileri PKK ve onun uzantısı HDP’yi destekleyen, devletin güneydoÄŸuda yaptığı operasyonlar sebebi ile devleti katliamla suçlayan bir bildiriye imza attılar.. Daha sonra lütfen PKK’yı silah bırakmaya çağıran yarım ağız, kısa bir bilgi notu daha yayınladılar..

Ãœlke fiilen bölünmeye, belli bölgeler terör kampına çevrilmeye çalışılıyor, silah yığınağı yapılıyor. Ä°nsanların malları, canları tehdit altında, rehin alınıyor, bombalar patlıyor. Siz bunlara karşı operasyon yapıyorsunuz, birileri teröristleri deÄŸil, operasyon yapan birlikleri hedef alan bir bildiri yayınlıyor.. Açık bir ÅŸekilde teröre yardım ve yataklık yapıyorlar. Halkı operasyon karşısında tavır almaya çağırıyorlar.. Olayların bugün geldiÄŸi nokta ortada.. Bu kendine aydın diyen akademisyenlerin 28 Åžubat’ta brifing alan akademisyenlerden hiçbir farkı yok.. Bunların dün üniversitelerde başörtüsü zulmüne destek veren çetelerden hiçbir farkı yok. Ya da Gezi bileÅŸenlerinin bir devamı gibi bir ÅŸey.. Bu kiÅŸilerin bazıları da Paralel.. Onların derdi ErdoÄŸan, DavudoÄŸlu, AK Parti..

Sahi bu arada Belçika’da da saldırı oldu. Haydi biri çıksın “katil devlet” desin bakalım. Aydınlar, devleti suçlayan bildiri yayınlasınlar.. Muhalefet partileri “hükümet istifa” desin.. Polisin elindeki istihbarat bilgilerini biri sızdırsın, biri yayınlasın bakalım.. Birileri polis aracını durdurup arama yapsın, yapabiliyorsa.. Bu hainler baÅŸka yerde bizdeki kadar bol ve kolay bulunmaz.. 

PKK, PYD’nin nerede baÅŸlayıp, bittiÄŸi belli deÄŸil. Paralel yapının da. Bunlar Türkiye içinde, Türkiye’ye karşı, uluslararası bir koalisyonun Truva atı deÄŸil mi! Bu akademisyenler de bu çevrelerin etki ajanı, itibar ajanı, beyaz ajanı gibi bir rol üstleniyorlar sanki.. Bu adamlar hâlâ üniversitelerde ve çocuklarınıza ders veriyorlar.. Bu arada, hâlâ piÅŸmanlık duymuÅŸ da deÄŸiller.. EÄŸer yargı, bu yönetim bunlar için gereÄŸini yapmayacak olursa, madem onlar demokratik haklarını kullanıyorlar, öğrenciler ve öğrenci aileleri de demokratik haklarını onlara karşı kullanırlar! Millet onları, olanları not etti..

Bunlarla ilgili şundan emin değilim, bunların iktidar düşmanlığı mı büyük, PKK muhibliği mi? Birini diğeri için bahane-basamak yapan birileri bunlar..

Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonların nerede, kime karşı, niçin yaptıkları ortada. Bugün gelinen noktada, PKK militanı gibi hareket eden akademisyenler, gazeteciler ve bazı siyasetçiler operasyonları ‘katliam’ olarak nitelendiriyor. Özel ve devlet üniversitelerinde bulunan 1100 akademisyenden söz ediyoruz. Ne diyorlar imzaladıkları bildiride, “Devletin baÅŸta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleÅŸtirdiÄŸi katliam ve uyguladığı bilinçli saldırgan politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor” deniyor.

-Devlet başta Kürt halkı olmak üzere, tüm bölge halklarına karşı katliam yapıyor..

Hükümet deÄŸil, devlet.. Sadece Kürt halkı deÄŸil, bölge halkları, yapılan bir katliam.. Bunu ancak Kandil’den bir terör sözcüsü yazabilir..

-Devlet, bilinçli bir saldırgan politika uyguluyor..

Bu bildiriyi birileri alıp, anında dünyaya yayıyor.. Türkiye’ye karşı düşmanca bir kamuoyu oluÅŸturulmaya çalışıyor.. Esed - MOSSAD hepsi, ne kadar Türkiye düşmanı kiÅŸi, örgüt basın mensubu, STK görünümlü kripto örgüt varsa organize bir ÅŸekilde, bir koro olarak, topyekûn saldırıya geçiyorlar.. Muhalefet, malum media, malum sermaye de katılıyor bu koroya..

PKK’ya bir ÅŸey söylemek akıllarına gelmiyor. Yükselen öfke ve tepki karşısında lütfen 2 paragrafla PKK’yı da bu iÅŸten vazgeçmesi ricasında bulunuyorlar!.. Zevahiri kurtaracaklar ya, papuç pahalı.. Millet yutmadı.. Muhalefet, media, STK’lar mırın kırın ettiler, tam olarak bekledikleri gibi arkalarında duramadılar.

Bu utanç kendilerine yeter. Bunların darbeye darbe, darbeciye darbeci diyemeyenlerden ne farkı var. Bunlar Sisi - Netenyahu kafalı adamlar. Bunlar da bizim hani ÅŸu malum çevrelerin Sisi’ye danışman yaptıkları, kendine Nobel barış ödülü veren Baradey, ya da sosyal demokrat Tony Blair kadar bile olamadılar. Bunların aile arkadaÅŸ çevresi bu adamları uyarmalı, yanlışın neresinden dönerlerse kârdır. Çünki bu iÅŸ burada bitmeyecek. Bu ihanetin faturasını ömürleri boyunca bir kambur gibi sırtlarında taşıyacaklar.. EÄŸer birilerinden korkuyorlarsa, aynı korkuyu Hak’tan ve halktan da duymaları gerekir.. Åžehid cenazelerinde yükselen öfke biraz da kendilerine duyulan öfkeyle aynileÅŸmektedir, hatırlatalım..

Bakın bu aydın etiketli adamlar, Adana’da MÄ°T TIR’larına operasyon yapan adamlardan hiç de farklı deÄŸil. Aynı komplonun, aynı senaryonun bir baÅŸka bölümünde rol alıyorlar..

Söz konusu bildiride, “Devletin baÅŸta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleÅŸtirdiÄŸi katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor” gibi ifadeler yer aldı. Bu doÄŸrudan terör örgütünün propagandası deÄŸil de ne. Bu, öfkesi AK Parti düşmanlığı aklından büyük adamlar, aydın, bilim adamı imiÅŸ.

Ä°ÅŸte bildirideki bazı bölümler: “Müzakere koÅŸullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluÅŸturmasını talep ediyoruz. Müzakere görüşmelerinde toplumun geniÅŸ kesimlerinden bağımsız gözlemcilerin bulunmasını talep ediyor ve bu gözlemciler arasında gönüllü olarak yer almak istediÄŸimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkıyoruz”. Müstemleke ülkelerindeki iÅŸgalci güçlerin komiserliÄŸine mi soyundunuz efendiler. “Devletin vatandaÅŸlarına uyguladığı ÅŸiddete hemen ÅŸimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araÅŸtırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceÄŸimizi taahhüt ediyoruz.” Tamam durmak yok, yola devam.. Kandil bu üstün hizmetinizi not etmiÅŸtir.. Batıdaki Türkiye düşmanlarına ümit ve cesaret verdiniz. Haydi taahhüdünüzü yerine getirin..

Bu millet sizi tanıyor artık, size alkış dağıtanları da. Size cür’et ve cesaret veren siyasileri, mediayı ve STK’ları da. Selâm ve dua ile.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.