Sosyal Medya

Güncel

Afgan kadın polis adaylarının ilk mezuniyet heyecanı!

Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Merkezi'ndeki 4 aylık eğitim çalışmalarını tamamlayan 190 Afgan kadın polis adayı mezun oldu.



2011 yılında açılan ve Türkiye-Afganistan arasında yapılan anlaÅŸma doÄŸrultusunda Afgan polis adaylarına eÄŸitim veren Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve EÄŸitim Merkezi'nde bu yıl kadın polis adayları mezuniyet heyecanı yaÅŸadı. Bugüne kadar 2264 Afgan polisin mezun olduÄŸu okulda, 3 Kasım 2014'te eÄŸitime baÅŸlayan 190 Afgan kadın polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Polis Okulu'nda gerçekleÅŸtirilen törene Sivas Vali vekili Salih Ayhan, Sivas Belediye BaÅŸkan vekili Ahmet Özaydın, Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Murat Ä°rcal ve Afganistan Ä°çiÅŸleri Bakanlığı EÄŸitim Genel Müdür Yardımcısı Serdar Mohammad Kohdamani katıldı.

KADIN POLÄ°SLER YEMÄ°N ETTÄ°
 
Polis Okulu Müdürü Fehmi BozdaÄŸ, Afgan Polislerin Yetenek ve Kapasitelerinin GeliÅŸtirilmesi Projesi kapsamında 3 ay boyunca 26 Afgan kadına, 4 ay boyunca ise 190 Afgan kadın polis adayına eÄŸitim verildiÄŸini belirterek, mezunlara görevlerinde baÅŸarılar diledi. Polislik mesleÄŸinin önemine deÄŸinen Genel Müdür Yardımcısı Kohdamani ise Afganistan ve Türkiye'nin kardeÅŸ ülke olduÄŸunu ifade ederek bu eÄŸitimlerin düzenlenmesinde emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti.
 
KonuÅŸmaların ardından dönem birincisi Roya Abbas Ali yaÅŸ kütüÄŸüne plaket çaktı. Dereceye girenlere diplomaları ve ödüllerinin verilmesinin ardından kadın polisler yemin etti.


KAYNAK: DHA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.