Sosyal Medya

Dünya

ABD Suriye için hazırlık yapıyor

ABD'nin, Suriye'de İslam Devleti örgütüne yönelik hava saldırılarına hazırlık olarak keşif uçuşları başlatacağı bildiriliyor.



ABD'de Hükümet çevrelerinin verdiÄŸi bilgilere göre, ABD Suriye'de keÅŸif uçuÅŸları baÅŸlatmaya hazırlanıyor. AFP haber ajansına konuÅŸan ve adının gizli kalmasını isteyen bir hükümet yetkilisi, keÅŸif uçuÅŸlarıyla Suriye'deki mevcut durumun net olarak çıkarılmasının hedeflendiÄŸini kaydetti. Yetkili, uçuÅŸlarda insansız hava araçlarının devreye sokulmasının mümkün olduÄŸunu söyledi.

Wall Street Journal gazetesindeki konuyla ilgili haberde ise keÅŸif uçuÅŸlarının kısa süre içinde baÅŸlayacağı belirtildi. Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, BaÅŸkan Obama Suriye hava sahası üzerinde keÅŸif uçuÅŸları yapılmasına geçen hafta sonu onay verdi.

ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Martin Dempsey, pazartesi günü yaptığı açılamada, Irak ve Suriye'deki radikallerin baskı altına alınması gerektiÄŸine dair sözlerini yineledi. Ä°slam Devleti örgütünün henüz bölgesel bir tehlike olduÄŸunu ifade eden Dempsey, yakın zaman içinde ABD ve Avrupa için bir tehdit olabileceÄŸini vurguladı.

Suriye yönetimi de pazartesi günü, terörle mücadele kapsamında bölgesel ve uluslararası iÅŸbirliÄŸine hazır olunduÄŸunu açıklamış ancak bazı ÅŸartlar da sunmuÅŸtu. Suriye DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim, devlet sınırları içinde yapılacak saldırıların Åžam yönetimiyle koordine edilmesini, komÅŸu ülkelerin istihbarat bilgilerini paylaÅŸmalarını ve Åžam yönetiminin tanınması gerektiÄŸini ifade etmiÅŸti.

ABD BaÅŸkanı Barack Obama, bugüne kadar Suriye'ye askeri bir müdahaleye karşı çıkıyordu. ABD, iç savaşın baÅŸlamasından bu yana Åžam'da yönetimin deÄŸiÅŸmesi konusunda bastırsa da, askeri bir müdahale üzerinde durulmadı. Ancak Amerikalı gazeteci James Foley'nin kurtarılması amacıyla bir kez Suriye hava sahasına girildiÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.