Sosyal Medya

Dünya

ABD olmadan, İsrail varlığını sürdüremez

İsrail devletinin, Batı emperyalizminin bir uç karakolu, jandarma karakolu olarak Ortadoğu gibi kritik ve istikrarsız bir bölgede kurulduğunu söyleyen Gazeteci yazar Roni Margulies, “ABD, İsrail devletini kuruluşundan bu yana destekledi. İsrail, ABD’nin desteği olmadan varlığını sürdüremez” dedi.



Ä°srail devletinin, Batı emperyalizminin bir uç karakolu, jandarma karakolu olarak OrtadoÄŸu gibi kritik ve istikrarsız bir bölgede kurulduÄŸunu söyleyen Gazeteci yazar Roni Margulies, “ABD, Ä°srail devletini kuruluÅŸundan bu yana destekledi. Ä°srail, ABD’nin desteÄŸi olmadan varlığını sürdüremez” dedi.
Gazeteci yazar Roni Margulies, Ä°srail’in kuruluÅŸundan bu yana ABD tarafından desteklendiÄŸini belirterek, “Ä°srail ABD’ye mahkum, son tahlilde ABD’nin dediÄŸini yapmak zorunda. ABD’nin askeri ve ekonomik yardımı olmadan varlığını sürdüremez” dedi.

BATI’NIN JANDARMA KARAKOLU

Almanya’nın Köln kentinde “Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftaları” kapsamında Perspektif dergisi tarafından seminerler düzenlendi. Üç gün süren seminerin son gününde Ä°srail’e yönelik eleÅŸtirileriyle bilinen Yahudi kökenli Margulies, “Antisemitizmi MeÅŸrulaÅŸtırmak Ä°çin Kullanılan Argümanlar” konulu bir konuÅŸma yaptı.

Irkçılığın her türüne karşı olduÄŸunu dile getiren Margulies, insanların ten rengi veya milliyeti nedeniyle belli bir karakter özelliÄŸiyle sınıflandırılmaması gerektiÄŸini ifade etti.

Margulies, Ä°srail’in politikalarına iliÅŸkin de deÄŸerlendirmelerde bulundu. Ä°srail devletinin Batılı ülkelerin amaçları doÄŸrultusunda hareket ettiÄŸini öne süren Margulies, ÅŸöyle devam etti: “Ä°srail devleti, Batı emperyalizminin bir uç karakolu, jandarma karakolu olarak OrtadoÄŸu gibi kritik ve istikrarsız bir bölgede kurulmuÅŸtur. Üstelik yerel halkı tümüyle hukuk, ahlak ve etik dışı ÅŸekilde dışlayarak kurulmuÅŸtur. Bölgede bir jandarmaya ihtiyacı olan dönemin büyük güçleri, önce Ä°ngiliz Ä°mparatorluÄŸu sonra ABD, bunu destekledi.”

Ä°SRAÄ°L, ABD’YE MAHKUM

Ä°srail’in kuruluÅŸundan bu yana ABD tarafından desteklendiÄŸini ifade eden Margulies, “Ä°srail, ABD’ye mahkum, son tahlilde ABD’nin dediÄŸini yapmak zorunda. ABD’nin askeri ve ekonomik yardımı olmadan varlığını sürdüremez” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ZORBA SÄ°YONÄ°ST Ä°YÄ°CE KUDURDU

Siyonist Ä°ÅŸgal güçleri, dün de Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenleyip 26 kiÅŸiyi gözaltına aldı.
Zorba Ä°srail askerlerinin DoÄŸu Kudüs , Batı Yaka,  El-Hali ve Cenin ÅŸehirlerinde Filistinlilere ait evlere baskın düzenleyip 26 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

YÜRÜYÜÅžE MÜDAHALE

Bu arada Ä°srail askerlerinin Filistin’in Nablus kentinde “Toprak Günü” dolayısıyla yürüyüÅŸ yapan Filistinlilere müdahalesinde 20 kiÅŸi yaralandı. Ä°srail askerleri, Nablus’un Huvvara beldesinde söz konusu gün dolayısıyla gösteri yapan Filistinlilere gaz ve ses bombalarıyla müdahale etti. Filistinlilerin taÅŸ ve boÅŸ ÅŸiÅŸelerle karşılık vermeye çalıştığı olayda yaralanan 20 kiÅŸi ve gazdan etkilenen onlarca Filistinli hastanelere kaldırıldı.

Ä°SRAÄ°L'Ä° ATEÄ°STLER KURDU; SÄ°YONÄ°ZM'Ä°N DÄ°NLE ALAKASI YOKTUR

Ä°srail’in siyonizm tarafından kurulduÄŸunu belirten Margulies, “Siyonizm dini deÄŸil, siyasi bir harekettir. Dinle alakası yoktur. Siyonist önderlerin hepsi Batı Avrupalı, aydınlanmacı, ateist insanlardır. Tamamen siyasi bir hareket olarak siyonizmi oluÅŸturup Ä°srail devletini kurmuÅŸlardır” dedi. Margulies, Yahudilik ve siyonizmin çok farklı olduÄŸuna dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti:

“Müslüman kamuoyu ve Müslüman kuruluÅŸlar Ä°srail devletinin kuruluÅŸunu ve Ä°srail’in günümüzde yapmakta olduÄŸu vahÅŸeti, barbarlığı, savaÅŸları ‘Yahudiler yapıyor’ diye düÅŸünmekten kendilerini alıkoyamıyor. Tabii ki pek çok Müslüman aydın ‘Yahudi baÅŸka bir ÅŸey, siyonizm baÅŸka bir ÅŸey’ diyor. Ama genel yaklaşım bu deÄŸil. Ä°srail ne zaman Gazze’ye saldırsa Türkiye’de benim de katıldığım gösteriler yapılır. Ancak bu gösterilerde sadece siyonizm deÄŸil Yahudiler hakkında da sloganlar atılıyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.