Sosyal Medya

Dünya

"Ortadoğu'yu yeniden bölme" girişimi

İhvan, terör örgütü IŞİD'e müdahale konusunda açıklamada bulundu.



Mısır'daki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan), terör örgütü IŞİD'le mücadele gerekçesiyle ,Ä°slam topraklarına yapılacak uluslararası müdahaleyi "OrtadoÄŸu'yu yeniden bölme" giriÅŸimi olarak nitelendirdi.

Ä°hvan tarafından yapılan yazılı açıklamada; IŞİD ile mücadele gerekçesiyle Müslüman ülkelere yapılacak müdahaleye karşı olunduÄŸu belirtilerek, "Son günlerde oldukça yüklü miktarlarda para ve geliÅŸmiÅŸ silahlara sahip, sınır ötesi devasa örgütler ortaya çıktı. Bu örgütler hamasi duygulara sahip, bilinçsiz gençleri kendilerine çekiyor" denildi.

Açıklamada, söz konusu örgütlerin Müslüman olduklarını iddia ederek gerçekleÅŸtirdikleri saldırılarla Ä°slam'a zarar verdiÄŸi belirtilerek, "Ä°slam sembolünü taşıyor, ancak vahÅŸeti, zorbalığı, radikalliÄŸi maksimum çizgilerde yaşıyorlar. Böylece Ä°slam'ın imajına da zarar veriyorlar. Ä°slam ülkelerine saldırarak, yakıp-yıkmaları ve insanları öldürmeleri için düÅŸmanlara yeni bir müdahale yolunda koz veriyorlar" ifadeleri kullanıldı.

"IŞİD GARÄ°P BÄ°R ÅžEKÄ°LDE DÜZENLÄ° ORDULARI ETKÄ°SÄ°Z HALE GETÄ°RDÄ°"

IŞİD'in ortaya çıkmasıyla bir takım garip durumların da yaÅŸandığı vurgulanan açıklamada, "Åžu anda yaÅŸananlar, Suriye ve Irak'ta çok garip ve ilginç bir ÅŸekilde düzenli orduları etkisiz hale getiren, her iki ülkede de geniÅŸ toprak parçaları ve ÅŸehirleri ele geçiren, düÅŸmanını acımadan katleden IŞİD'in ortaya çıkmasıyla meydana gelmiÅŸtir" denildi.

Açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

"ABD, bu örgüte karşı uluslararası koalisyon çaÄŸrısında bulundu ve bu çaÄŸrıya uyan 40 ülke toplandı. DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Cidde'de konferans düzenledi, konferansa, 9 Arap ülkesi ve Türkiye, bu terör tehlikesini geri püskürtmek için katıldı. Biz, halklar olarak bu örgütün arkasındaki isimleri bilmiyoruz. Kim bu örgüte destek oluyor ve ondan nemalanıyor bilmiyoruz. Ancak biz ÅŸunu çok iyi görüyoruz; Arap Müslümanlar yine Arap Müslümanlara karşı kışkırtılıp bir savaÅŸa girecek. Binlerce kurbanı, bölgeyi saracak yıkımı, kaybedilecek milyarları görüyoruz. Bölgemizin, büyük siyasi ÅŸeytanların planlarıyla yeniden bölünmesi ve parçalanmasından korkuyoruz."

"ULUSLARASI MÜDAHALEYÄ° KABUL ETMÄ°YORUZ"

Suriye Ä°hvanı da söz konusu duruma iliÅŸkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Suriye'deki Ä°hvan'ın Ä°slami çizgiden sapmış radikal grupların karşısında olduÄŸu belirtilen açıklamada, terör örgütü IŞİD'in radikal bir suç örgütü olduÄŸu vurgulandı.

Uluslararası müdahaleye iliÅŸkin ise, "GörünüÅŸte adı terörle mücadele olan ama altında Ä°slam ile savaÅŸ yatan her türlü giriÅŸime karşı olunduÄŸu" kaydedildi.

Açıklamada, "ABD, Batı ve tüm ilgili tarafların, iÅŸlerin karışmaması, mutedil ve samimi insanların hedef alınmaması için için öncelikle kastettikleri terörü tanıtmaları, tarif etmeleri gerekiyor. Biz Suriye topraklarına uluslararası müdahaleyi kabul etmiyoruz. Suriye halkının, tek başına ülkesini özgürleÅŸtirmeye, radikallik ve terörün üstesinden gelmeye gücü yeter" ifadelerine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.