Sosyal Medya

Güncel

'Yumuşak geçiş sağlanmalı'

IMF Başkanı Lagarde, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı ardından, 'Yeni ekonomik ilişkilere yumuşak geçişi sağlamak için iş birliği içinde çalışmalarını talep ediyoruz' açıklamasını yaptı.



Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararına ilişkin, "İngiltere ve AB arasındaki yeni ekonomik ilişkilere yumuşak geçişi sağlamak için yetkililerden iş birliği içinde çalışmalarını talep ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.
 
Lagarde, yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere'de halkın AB'den ayrılma yönündeki kararını dikkate aldıklarını belirtti.
 
Yetkililerden, İngiltere ve AB arasındaki yeni ekonomik ilişkilere yumuşak geçişi sağlamak amacıyla iş birliği içinde çalışmalarını talep eden Lagarde, bu sürece rehberlik edecek usul ve kapsamlı hedeflerin belirlenmesi gerektiğine dikkati çekti.
 
Lagarde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) ile Avrupa Merkez Bankasının (ECB), bankacılık sistemine likidite vermeleri ve aşırı finansal volatiliteyi azaltmalarına yönelik taahhütlerini güçlü bir şekilde desteklediklerini aktararak, "Gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceğiz ve üyelerimizi ihtiyaç duymaları halinde desteklemeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.