Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Türkiye ile ilişkilerimiz daha iyi olacak'

Ruhani, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden çok memnun olduklarını söyledi.



Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın cumhurbaÅŸkanı seçilmesinden çok memnun olduklarını ve Türkiye'nin yeni döneminde iki ülke iliÅŸkilerinin daha da iyi olacağını söyledi.

Ruhani, yerli ve yabancı basın mensuplarının davet edildiÄŸi basın toplantısında, Türkiye'de yapılan cumhurbaÅŸkanlığı seçimleri ve yeni döneme iliÅŸkin "ErdoÄŸan'ın cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde çok iyi bir oy oranı ile kazandığı baÅŸarıdan dolayı çok memnunum. Türkiye'nin yeni döneminde iliÅŸkilerimiz daha iyi olacak. Bir ülkede halkın büyük bir çoÄŸunluÄŸunun tek bir kiÅŸiyi seçmesi, çok önemli ve o kiÅŸi için çok özel bir mevki" açıklamasında bulundu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı telefonla arayarak tebrik ettiÄŸini belirten Ruhani, "BaÅŸbakanlık görevine gelen DavutoÄŸlu'nu da tebrik ediyorum. Ä°nÅŸallah yeni hükümet en kısa zamanda görevine baÅŸlar. Bu yeni dönemde iliÅŸkilerimiz eskisinden daha iyi olacak çünkü o zaman da ErdoÄŸan baÅŸbakandı ve asıl görev onun omuzlarındaydı. Åžimdi Türkiye tarihinde ilk olarak doÄŸrudan halk tarafından yapılan bir seçimle cumhurbaÅŸkanı seçildi. Ülke anayasasında yapılacak deÄŸiÅŸiklikler ile cumhurbaÅŸkanının yetkisinin geniÅŸletileceÄŸi söylentileri de var. Ä°ki ülke arasındaki iliÅŸkilerin geliÅŸeceÄŸine inanıyorum" diye konuÅŸtu.

Ä°ran ile Türkiye arasında bölgesel konulardaki görüÅŸ ayrılıklarına deÄŸinen Ruhani, "Türkiye ile sadece Suriye konusunda görüÅŸ ayrılığımız var. DiÄŸer konularda görüÅŸ ayrılığımız olduÄŸunu sanmıyorum. Filistin'de, Lübnan'da görüÅŸlerimiz birbirine yakın. Suriye'de ise daha farklı ancak bu sorun teÅŸkil etmiyor. Ä°ki dost ülkenin bazı konularda görüÅŸ ayrılıkları olmasında bir sakınca yok. Bu ayrılıkları da müzakere ederek, konuÅŸarak aÅŸacağımızı düÅŸünüyorum" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.