Sosyal Medya

Dünya

'Rusya, ABD mali sistemine saldırdı'

Rusya'nın bilgisayar korsanları aracılığıyla ABD bankalarına saldırı düzenlediği ileri sürüldü.



Bloomberg'ün haberine göre, bilgisayar korsanlarınca aÄŸustos ayı ortasında ABD finans piyasalarına saldırı düzenlendi. Ä°lk belirlemelere göre sanal saldırılarda JP Morgan Chase ve adı açıklanmayan bir bankacılık kuruluÅŸu daha hedef oldu.

Saldırılar, karşı casusluk ve siber suçlara da bakan Amerikan Federal Polisi (FBI) tarafından soruÅŸturuluyor. SoruÅŸturma ekibinde yer alan uzmanlara göre, sanal saldırıda bazı büyük Avrupalı bankalar da hedef alınmış olabilir.

'Rusya'nın yaptırımlara misillemesi'

ABD'li uzmanların saldırıların arkasında bir hükümetin bulunduÄŸunu gösteren bazı ipuçları elde ettiÄŸi ancak henüz bu iddiayı kesinleÅŸtirecek bulgulara eriÅŸemediÄŸi belirtildi.

Rusya'ya ABD ve AB tarafından mali piyasaları da kapsayan bir dizi yaptırım getirilmiÅŸti. Reuters haber ajansına göre uzmanlar, "sanal saldırıların sözkonusu yaptırımlara bir misilleme" olduÄŸu yönündeki iddiayı araÅŸtırıyor.

FBI'ya biliÅŸim konusunda uzman Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) da destek vereceÄŸi açıklandı. Verileri bilgisayar korsanlarınca çalındığı ileri sürülen JP Morgan Chase yetkilileri konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.