Sosyal Medya

Güncel

"PKK-PYD’nin Saldırılarını Durdurmak İçin Mücadele Ediyoruz"

Suriye'de önde gelen muhalif gruplardan İslam Ordusu'nun kuzey cephesi komutanı Faris, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Halep merkezdeki muhaliflerin İdlib ile bağlantısını kesme girişimlerini engellemek için mücadele ettiklerini söyledi.



Ä°slam Ordusu'nun Halep-Ä°dlib-Lazkiye-Hama operasyonlarından sorumlu Ebu Faris, AAmuhabirine yaptığı açıklamada, grubun esas etkinlik alanı olan Åžam'dan kuzeye açıldıklarını ve PYD'nin Kastillo yoluna saldırılarını durdurmak için mücadele ettiklerini anlattı.

Faris, PYD'nin İslam Ordusu'nun geçen ay başındaki operasyon sırasında Kastillo yolunun doğusunda PYD'nin kontrolündeki Şeyh Maksud'ta kimyasal silah kullandığını iddia ettiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Bu operasyonda da Fil Füzesi adı verilen oldukça güçlü füzelerimizi kullandık. PKK ise fil füzesi ile yapılan saldırıyı kimyasal olarak lanse etti. PKK’nın bu giriÅŸiminin Cenevre'deki Suriye görüşmelerine denk gelmesini iyi okumak gerek. Müzakere heyetindeki üyemiz Muhammed AlluÅŸ’un devre dışı bırakılması için ne tür baskılar olduÄŸunu biliyoruz. Bunlar iÅŸe yaramayınca PKK araya girerek bu propaganda ile muhalifleri saf dışı bırakmak istedi.

Faris, Esed rejiminin ilk günden bu yana ateÅŸkesi ihlal ettiÄŸini vurgulayarak, "Buna bir süre sessiz kaldık ancak rejim saldırılarının boyutu büyüdükçe meÅŸru müdafaa hakkımızı kullanarak Halep’te, Lazkiye, Hama ile Humus'un kuzeyinde operasyonlara baÅŸladık” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.