Sosyal Medya

Güncel

'İslam düşmanlığı tarihte kara lekedir'

Katolik âleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Görmez ve Francis ortak basın açıklaması yaptı.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez toplantıda ÅŸu mesajları verdi: 
 "Bu coÄŸrafya, dün olduÄŸu gibi bugün de farklı dillere, dinlere, mezheplere ve anlayışlara ev sahipliÄŸi yaparak insani deÄŸerlerin egemen olduÄŸu; herkesin barış içinde yaÅŸadığı bir medeniyeti temsil etmektedir. 
 Bir barış çaÄŸrısı olan Ä°slâm'ın mesajına tamamen aykırı bir yola saparak ÅŸiddet ve vahÅŸet yayanlar kendilerini nasıl adlandırırlarsa adlandırsınlar Allah'a isyan halindedirler. Müslümanlar olarak böylesine bir aşırılığı ve kıyımı ÅŸiddetle reddediyoruz. 
 Son günlerde Filistin'de barış umutlarını söndüren geliÅŸmeler yaÅŸanıyor. Özellikle ilahi dinlerin ortak mukaddesi olan Mescid-i Aksa'ya ve mazlum Filistin halkına yönelik tecavüz, vicdan sahipleri için ağır bir teessür sebebidir. 
 Batı kamuoyunda zaten yaygınlaÅŸtırılmış bulunan Ä°slamofobik paranoyanın, Batı'da yaÅŸayan Müslüman kardeÅŸlerimize yönelik ağır baskı, yıldırma ve fiili saldırılarda bahane olarak kullanılması, gelecek adına bizleri kaygıya sevk etmektedir. Müslüman karşıtlığı tarihe kirli sayfadır. 

ORT ADOÄžU MESAJI... 
Papa Francis'in konuÅŸmasında diyalog vurgusu dikkat çekerken, "Papaların görevlerinin bir gereÄŸi olarak farklı ülkelere gittiklerinde diÄŸer dinlerin yetkilileri ve cemaatleriyle bir araya gelmeleri bir gelenektir. Böyle bir açılım olmazsa, papanın seyahatinin amacı tam olarak gerçekleÅŸmemiÅŸ olur" diye konuÅŸtu. Papa ÅŸunları kaydetti: 
 "OrtadoÄŸu'daki durum, özellikle Irak ve Suriye'de oldukça trajiktir. Bebekleri, acılar içindeki anneleri, yaÅŸlıları, göçmek zorunda olanları, sığınmacıları ve her türlü ÅŸiddeti düÅŸünüyorum. Bunların yanı sıra, aşırı ve köktenci bir gruplar sebebiyle etnik ve dinsel kimliklerinden dolayı insanlık dışı ÅŸiddete bütünüyle maruz kalmış ve hâlâ bu ÅŸiddetin içinde acı çeken toplulukların durumu da özel bir kaygı kaynağıdır. Åžiddet, kutsat binaları, anıtları, dinsel simgeleri, kültürel mirası yok etti, diÄŸerlerine ait her bir hatırayı ve izi de neredeyse silmek istiyor." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.